Složení pro 28 úlů (Forma, která Majkl používá ve svém videu)
180 g umletých piškotů
90 g roztaveného másla
2 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
1 bílek z velkého vejce (lze nahradit 4 lžícemi espresso kávy)
100 g práškového cukru
4 lžíce českého rumu
Krémovou náplň
150 g másla o pokojové teplotě
1 lžíce vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
4 lžíce českého rumu
50 g práškového cukru
2 vaječné žloutky z 2 velkých vajec
Konečně budete potřebovat 28 piškotů pro zavření úlu
Příprava
Těsto
Piškoty rozmixujeme. Bílek oddělíme od žloutku. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a postupně přidáváme i ty tekuté. Nakonec vše smícháme dohromady.
Krémová náplň
Všechny potřebné ingredience rozmixujeme elektrickým mixérem.
Finální příprava
Silikonovou formu pocukrujeme. Z těsta si odvážíme 15 g kuličky. Jednotlivé úly ve formě vyplníme odváženým těstem. Do těsta uděláme otvor a za pomoci zdobicího sáčku do něj nastříkáme těsto. Nakonec dáme piškot. Včelí úly necháme cca 30 minut vychladnout v lednici. Vychladlé úly nakonec vyklopíme z formy.