varte s majklem

Včelí úly

Ingredience

Složení pro 28 úlů (Forma, která Majkl používá ve svém videu)

180 g umletých piškotů

90 g roztaveného másla

2 lžíce mléka

1 lžíce kakaa

1 bílek z velkého vejce (lze nahradit 4 lžícemi espresso kávy)

100 g práškového cukru

4 lžíce českého rumu

Krémovou náplň

150 g másla o pokojové teplotě

1 lžíce vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

4 lžíce českého rumu

50 g práškového cukru

2 vaječné žloutky z 2 velkých vajec

Konečně budete potřebovat 28 piškotů pro zavření úlu

 

Příprava

Těsto

Piškoty rozmixujeme. Bílek oddělíme od žloutku. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a postupně přidáváme i ty tekuté. Nakonec vše smícháme dohromady.

Krémová náplň

Všechny potřebné ingredience rozmixujeme elektrickým mixérem.

Finální příprava

Silikonovou formu pocukrujeme.  Z těsta si odvážíme 15 g kuličky. Jednotlivé úly ve formě vyplníme odváženým těstem. Do těsta uděláme otvor a za pomoci zdobicího sáčku do něj nastříkáme těsto. Nakonec dáme piškot. Včelí úly necháme cca 30 minut vychladnout v lednici. Vychladlé úly nakonec vyklopíme z formy.

-