4 žloutky
4 bílky
120 g cukru
450 g Mascarpone
320 g Savoiardi piškotů
50 g Strouhaného kokosu
Špetka soli
Náhražka za eggnog:
200 ml vaječného likéru
200 ml mléka
Nastrouhaný muškátový oříšek
Vanilková pasta
Příprava
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem, ke kterým přidáme mascarpone, vanilku a muškátový oříšek. Vše zamícháme. Vznikne nám krém. Dále rozšleháme bílky se solí a přidáme je do mísy s krémem. Opět vše zamícháme. Dále si z vaječného likéru, mléka, vanilky a muškátového oříšku připravíme eggnog, ve kterém budeme namáčet piškoty. Do pekáče vrstvíme piškoty a krém, dokud nebude pekáč plný. Nakone Tiramisu ozdobíme kokosem. Tiramisu necháme nejlépe přes noc v lednici.
Dobrou chuť!