Hamburgery
1 kg mletého hovězího masa (Majkl doporučuje 20% tuku)
1 cibule
1 stroužek česneku
4 větvičky tymiánu (nebo Majkl používá Saturejku)
1/2 čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky pepře
400 g sýru feta
Tzatziki
1 velká okurka
400 g řeckého jogurtu (pro tento recept potřebujete hustý jogurt)
2 stroužky česneku
5 velkých lžic extra panenského olivového oleje
1 velká lžíce vinného octa
Kůra z 1 citrónu
7 větviček čerstvého kopru
Sůl podle chuti
Nakonec budete potřebovat 12 malých pita chlebů o průměru cca 10 cm.
Příprava
Hamburgery
Česnek a cibuli oloupeme a nastrouháme, bylinky nasekáme na jemno a vše propracujeme ve velké míse s mletým masem, které ještě osolíme a opepříme. Mleté maso a sýr feta rozdělíme na 6 dílů a sýr do mletého masa zabalíme. Hamburgery grilujeme z každé strany cca 6 minut.
Tzatziki
Nejdříve oloupeme a nastrouháme okurku. Z nastrouhané okurky vymačkáme šťávu a dáme jí do velké mísy. Do mísy s nastrouhanou okurkou přidáme česnek rozdrcený se solí, na drobno nasekaný kopr, řecký bílý jogurt a přilijeme k tomu vinný ocet a olivový olej. Na závěr tzatziki osolíme a dle chuti přidáme citrónovou kůru.
Servírování
Hotové hamburgery podáváme v pita chlebu s čerstvou zeleninou a s tzatziki.
Dobrou chuť!