3 kuřecí prsa
Marináda
1 lžíce kari prášku
1 lžíce červené kari pasty (lze snadno koupit v obchodech)
1 lžíce cukru
1 čajová lžička soli
4 lžíce kokosového mléka
Buráková omáčka
150 ml kokosového mléka
150 g arašídového másla (podívejte se na Majklovo video, jak si za 3 minuty vyrobit arašídové máslo doma)
2 lžíce červené kari pasty
3 lžíce drcených arašídů
2 lžíce octa (nebo můžete místo octa použít tamarind)
2 lžíce tmavé sójové omáčky (dark soya sauce)
3 lžíce cukru
1 čajová lžička soli
Příprava
Kuřecí satay
Nejdříve uděláme marinádu na kuřecí maso. Všechny potřebné ingredience na marinádu smícháme dohromady a naložíme do ní kuřecí maso, které nakrájíme na tenké plátky. Maso necháme marinovat nejlépe přes noc v lednici. Namarinované maso nandáme na špejle a ugrilujeme ho. Během grilování ho potřeme kokosovým mlékem.
Buráková omáčka
Všechny ingredience smícháme dohromady. Omáčku vaříme cca 3 minuty, dokud nezhoustne.
Hotové Satay podáváme s burákovou omáčkou.
Dobrou chuť!