Sirup (Atr)
1 šálek cukru
1/2 šálku vody
1 lžíce citrónové šťávy
2 polévkové lžíce destilované vody z růží
1/4 lžičky destilované vody z pomerančových květů
Smetana (Ashta)
250 ml mléka
50 ml šlehačky
2 toastové chleby
150 g ricotty
30 g škrobu
2 polévkové lžíce krystalového cukru
2 polévkové lžíce destilované vody z růží
1/4 lžičky destilované vody z pomerančových květů
Těsto
Protože je v Česku obtížné sehnat filo těsto, používá Majkl těsto listové.
Z 1 role listového těsta připravíme 8 kapes.
Příprava
Sirup
Do hrnce dáme cukr, přilijeme k němu vodu a vše vaříme. K uvařenému sirupu přidáme zbytek ingrediencí a necháme ho vychladnout.
Krém
Nejdříve smícháme v míse mléko se škrobem. Zbytek mléka nalijeme do hrnce, nalámeme k němu toastový chléb zbavený kůrky a vše vaříme. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme k tomu šlehačku, přidáme cukr a nakonec přilijeme mléko smíchané se škrobem. Uvařený krém necháme chvíli vychladnout, přimícháme do něj ricottu a přilijeme destilovanou vodu z růží a destilovanou vodu z pomerančových květů. Krém dáme vychladnout do lednice.
Finální příprava
Listové těsto rozdělíme na 8 dílů. Na každý dílek těsta poklademe lžičku vychladlého krému. Těsto zabalíme. Taštičky smažíme při střední teplotě do zlatova. Hotové taštičky polijeme sirupem a ozdobíme rozdrcenými pistáciemi.
Dobrou chuť!