1 kg hovězího masa (používám hovězí steak)
2 lžíce čínského rýžového vína
2 lžíce čínské tmavé sójové omáčky
1/2 čajové lžičky sezamového oleje
1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
1 vejce
1 lžíce zázvoru
4 stroužky česneku
3 lžíce škrobu
50 ml vody
1 čajová lžička prášku do pečiva
1 lžíce krystalového cukru
1 sladká paprika
6 pálivých chilli papriček (můžete přidat nebo použít méně v závislosti na tom, jak pikantní máte rádi své jídlo)
2 zelené cibule
1 lžíce sečuánského pepře
1 lžíce sezamových semínek
Příprava
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme zeleninu na menší kousky. Česnek rozdrtíme se zázvorem. Maso nakrájíme na nudličky. Do mísy k vajíčku přidáme připravenou zeleninu (kromě sladké papriky, chilli papriček a zelené cibulky) a ostatní potřebné ingredience. Vznikne marináda, do které naložíme nakrájené maso. Maso necháme hodinu marinovat. Namarinované maso usmažíme ve WOK pánvi. Dále usmažíme chilli papričky a sladkou papriku. Přidáme k nim zázvor rozdrcený s česnekem a pepřem a přilijeme k tomu čínské víno a sójovou omáčku. Na závěr přidáme zelenou cibulku a cukr.
Nudličky podáváme s uvařenou rýží.
Dobrou chuť!