6 burgerů
300 g filet z lososa
300 g jakékoli bílé rybího filé
1 cibule
4 stonky vaší oblíbené čerstvé byliny (Majkl používá saturejku)
1 polévková lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
100 až 150 ml studené vody
Tatarská omáčka
200 g majonézy
1/2 cibule
1/4 citronové šťávy
3 kyselé okurky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
1/4 čajové lžičky worcestershire omáčky
Příprava
Rybí burgery
Rybu vykostíme a zbavíme jí kůže. Nakrájíme jí na kousky a rozmixujeme ji v mixéru. Cibuli oloupeme, nakrájíme jí na kousky a také jí rozmixujeme. Do mísy s rybím masem přidáme cibuli, bylinky, cukr, pepř, sůl a přilijeme 100 ml vody. Vše zamícháme. Rybí směs necháme směs odpočinout. Po 5 minutách zkontrolujeme, zda směs není moc suchá. Případně přilijeme trochu vody a řádně zamícháme. Ze směsi vytvoříme burgery. Gril rozpálíme na střední teplotu a jeho desku polijeme trochou oleje. Burgery ugrilujeme.
Tatarská omáčka
Oloupanou cibuli a kyselé okurky nakrájíme na drobné kousky a rozmixujeme je v mixéru. Do mísy dáme rozmixouvanou cibuly a okurky a přidáme k nim ostatní ingredience. Vše zamícháme.
Finální příprava- sestavení burgeru
Bulku dáme na chvíli na gril, aby byla křupavá. Na spodní část bulky pak klademe salát, rybí burger, rajče, kolečka cibule, kyselou okurku a zakápneme kečupem. Vrchní část bulky potřeme majonézou a přiklopíme jí burger.