1 bábovka (2,5 litru)
400 g uzené slaniny
500 ml mléka
3 velká vejce
1 lžíce ghí
7 rohlíků nebo housek
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1 celý pór
700 g kopřivy
1/2 strouhaného muškátového oříšku
200 g strouhaného sýru pecorino nebo jakéhokoli tvrdého sýra, který máte doma
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
Příprava
Kopřivy umyjeme a povaříme 1 minutu ve vařící vodě, aby nás nepálily. Kopřivy přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Dále housky nakrájíme na kostičky a nastrouháme sýr. Do pánve si dáme ghí. Až se ghí rozpustí, přidáme k němu slaninu. Až slanina získá oranžový nádech, přidáme pórek. Až slanina bude úplně oranžová a pórek změkne, vypneme plotnu. Do velké mísy dáme vejce a přidáme k nim postupně všechny ingredience. Vše řádně promícháme. Formu vymažeme slunečnicovým olejem a nandáme do ní směs na nádivku. Nádivku pečeme při 180°C cca 50 minut. Nakonec nádivku vyklopíme z formy a můžeme servírovat.