varte s majklem
Jarní nádivka se slaninou a s kopřivami

Jarní nádivka se slaninou a s kopřivami

Ingredience

1 bábovka (2,5 litru)
400 g uzené slaniny 

500 ml mléka

3 velká vejce

1 lžíce ghí

7 rohlíků nebo housek

1 polévková lžíce prášku do pečiva

1 celý pór

700 g kopřivy

1/2 strouhaného muškátového oříšku  

200 g strouhaného sýru pecorino nebo jakéhokoli tvrdého sýra, který máte doma

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky mletého pepře

Příprava

Kopřivy umyjeme a povaříme 1 minutu ve vařící vodě, aby nás nepálily. Kopřivy přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Dále  housky nakrájíme na kostičky a nastrouháme sýr. Do pánve si dáme ghí. Až se ghí rozpustí, přidáme k němu slaninu. Až slanina získá oranžový nádech, přidáme pórek. Až slanina bude úplně oranžová a pórek změkne, vypneme plotnu. Do velké mísy dáme vejce a přidáme k nim postupně všechny ingredience. Vše řádně promícháme. Formu vymažeme slunečnicovým olejem a nandáme do ní směs na nádivku. Nádivku pečeme při 180°C cca 50 minut. Nakonec nádivku vyklopíme z formy a můžeme servírovat.

-