28 kusů včelých kokosových úlů (kokosek)
160 g. strouhaného kokosu
280 g. kondenzovaného mléka
80 g. moučkového cukru
80 g. hladké mouky
1 až 2 lžíce mléka
10 lžiček vanilkového extraktu
Čokoláda na namáčení
Příprava
Kokosky
Příprava kokosek je velmi jednoduchá. Vezmeme všechny výše popsané ingredience a vše řádně promícháme ve velké míse. Formu na včelý úly namastíme kokosovým nebo slunečnicovým olejem. Jednotlivé úly plníme těstem po okraj. Pečeme cca 15 minut při 180 stupních do zlatova.
Čokoláda
Čokoládu si nakrájíme na malé kousky a rozehřejeme v parní lázni.
Finální příprava
Úly vyndáme z trouby a vyklopíme je. Necháme je 5 minut vychladnout. Nakonec je namáčíme v čokoládě.
Silikonovou podložku, stěrku, formu na včelí úly, chladící mřížku a mnoho dalších produktů na pečení najdete na vartesmajklem.cz