9 Empanadas
Těsto
500 g hladké mouky
130 ml mléka
125 g sádla
1 lžíce kypřicího prášku
1 lzíce soli
1 vejce
Nádivka
300 g mletého hovězí masa bez tuku
600 g cibule
100 ml vína + 100 ml vody
4 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce sladké papriky
1 lžička tymiánu
1 lžička římského kmínu
1,5 lžička soli
1 lžička mletého pepře
4 lžíce hrozinek
Příprava
Nádivka
Nejprve začneme tím, že si oloupeme cibuli a nakrájíme jí na malinké kousky a dáme na pánev. Dusíme, přilijeme sklenku červeného vína a stále dusíme.Postupně přidáváme ostatní ingredience na nádivku a dusíme. Když máme hotovo vypneme plotnu a necháme dojít nádivku v pánvi pod pokličkou.
Těsto
Vezmeme větší misku do které dáme hladkou mouku, kypřící prášek a sůl a zamícháme. Bokem si na pánvi rozehřejeme sádlo. Přidáme vejce s mlékem a zamícháme. Pořádně těsto propracujeme a vyndáme na pracovní plochu, kterou si posypeme hladkou moukou. Zpracováváme škrabkami, abychom měli čisté ruce. Tyto škrabky jsou k zakoupení na našem eshopu.
Finální příprava
Z těsta vytvarujeme kuličky. Každou kuličku si rozválíme na placku a na tu placku vkládáme masovou směs, překlopíme těsto, zamačkáme prsty k sobě a pak už jen tvarujeme copánek kolem těsta. Pro přesné instrukce sledujte videonávod.
Na závěr kapsy natřeme vajíčkem a dáme péci na 190 stupňů cca 20 minut .Po upečení máme hotovo.