Marcipán z pistácií
Marcipán z mandlí
Čokoládový nugát
Hořká čokoláda
Příprava
Mozartovy koule se skládají ze čtyř vrstev. 1. vrstva je pistáciový marcipán. 2. vrstva je nugát. 3 vrstva je marcipán z mandlí a 4. vrstva je čokoláda na obalení koulí .
Nejprve si uděláme kuličky z pistáciového marcipánu a dáme na chvilku do lednice, aby nám ztuhli. Poté si vezmeme nugát, který jsme měli v lednici a následně ho dáme na pečící papír a zároveň na něj položíme streč fólii, to proto abychom mohli snadněji nugát uválet, aniž by se nám lepil na váleček. To samé uděláme s marcipánem z mandlí . Pak následuje krok ve kterém vykrajujeme kolečka. Z nugátu vykrojíme kolečka menšího průměru a z marcipánu kolečka většího průměru, stejně tak jako se vykrajují třeba perníčky na vánoce. Poté vezmeme udělanou zelenou kuličku z pistáciového marcipánu, tu obalíme v nugátovém kolečku a vytvarujeme kuličku a taktéž pistáciový marcipán s nugátem obalíme stejně v marcipánu z mandlí. Hotové kuličky dáme schladit do lednice a mezitím si roztavíme čokoládu ve vodní lázni. Připravíme si polistyrén, do kterého poté koule na špejli zapíchneme, aby nám okapali a oschly od čokolády.Teď můžeme koule namáčet v čokoládě a je hotovo .