varte s majklem
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Ingredience

4 osoby 

1 kg brambor

1 vejce

1 lžička soli

1 lžíce škrobu

Strouhaný muškátový oříšek

Příprava

Rozdělíme si  brambory na dvě poloviny. Následně oloupeme a uvaříme jednu polovinu brambor ve vodě. Po uvaření necháme  vychladnout. Pak brambory rozmačkáme nebo nastrouháme. Oloupeme a jemně nastrouháme zbylé syrové brambory, vymačkáme šťávu z brambor pomocí útěrky. Nyní smícháme  všechny ingredience. To znamená uvařené brambory, syrové nastrouhane brambory, vejce, sůl ,škrob, muškátový oříšek. Když máme směs pořádně zamíchanou, můžeme tvarovat kulaté knedlíky. Pomáhá, když si namažete ruce olejem, aby se vám knedlíky nelepily na ruce. Knedlíky by měly mít asi 5 cm v průměru. Když máme utvořené knedlíky dáváme je do vroucí vody na 20 minut .A máme hotovo.

Bon Appetit!

-