Dobrý francouzský chleba
Olivový olej
Šunka
sýr
Béchamel
30 gramů másla
1 malá cibule
50 gramů hladké mouky
300 ml mléka
Sůl a pepř dle chuti
Příprava
Nejprve si uvaříme omáčku .Do pánve dáme máslo ,které necháme rozpustit ,až bude máslo rozpuštěné a osmažíme na něm na jemno cibulku a mouku, do směsi pomalu přilíváme mléko a stále mícháme. Na závěr osolíme a opepříme.
Chleba si nakrájíme a potřeme olivovým olejem, poté jen osmažíme na pánvi do křupava.
Teď můžeme sestavit sendvič, začneme tím že chleba potřeme Béchamelem ,dáme šunku,sýr - takto připravený chleba rozřízneme v půli a ty dvě půlky dáme k sobě .Vrch chleba potřeme znovu omáčkou a dáme zapéci do trouby a máme hotovo . Tyto sendviče se ve francii liší tím že s vajíčkem je to sendvič pro ženy a bez vajíčka pro muže.
Dobrou chuť !!!