12 muffinů
300 g hladké mouky
200 ml teplého mléka
1 vejce
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
20 g čerstvého droždí
1 lžička soli
5 velkých lžic kukuřičné mouky (lze nahradit hrubou moukou nebo krupičkou)
Příprava
Těsto
Do malé skleněné mísy dáme kvasnice, cukr a půlku mléka a dobře promícháme. Směs přikryjeme stretch fólií a necháme ji na teplém místě asi 5 minut. Dále přidáme sůl do mouky a dobře zamícháme. Následně smícháme tekuté přísady: vejce, zbývající mléko, rozpuštěné máslo, droždí a směs. K tomu přidáme první polovinu mouky smíchané se solí. Dobře promícháme. Přidáme druhou polovinu mouky se solí a opět dobře promícháme.
Těsto by mělo být lepivé. Zabalíme ho stretch fólií a dáme jej na teplé místo asi na 1/2 hodiny a nebo počkáme, dokud těsto nezdvojnásobí svou velikost.
Muffiny
Když těsto zdvojnásobí svou velikost, dáme si trochu mouky na ruce, aby se nám těsto na ně nelepilo. Uděláme si malé kuličky o velikosti trochu větší než je pingpongový míček a vytvoříme si muffin v rozměru cca 8 cm průměr s tloušťkou cca 1 cm. Posypeme muffiny kukuřičnou moukou a dáme je stranou. Použijeme teflonovou pánev a na středním plameni děláme muffiny. Smažíme po dobu 4 minut z obou stran do zlatova. Po dokončení přendáme muffiny na děrovaný stojan, aby schladly. Pro otevření muffinů použijeme vidličku, jak je znázorněno na videu.
Slanina a vajíčko
Na pánev si dáme slaninu a smažíme z obou stran do křupava. Na pánev si dáme formu na vajíčka, aby měla vajíčka hezký tvar, pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 3 minuty. Vyjmeme formu, a otočíme vejce na druhou stranu a poklademe na každé vejce plátek amerického sýra.
Bon Appetit!!