4 porce
500 g filetu lososa
250 g sušených těstovin (nebo 500 g čerstvých těstovin)
4 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
250 ml šlehačky
250 suchého bílého vína (nebo šťáva z poloviny citronu)
5 lžic strouhaného parmezánu
65 gramů kapary
1 červená paprika (pikantní nebo sladká)
5 lžic čerstvého koriandru sůl a pepř na dochucení
Příprava
Vezmeme si hrnec do kterého si dáme vodu a osolíme .Až se bude voda vařit přidáme těstoviny .
Mezitím si osmažíme na másle lososa z obou stran. Sejmeme kůži z lososa , rozdrtíme ho na kousky a přidáme česnek povaříme cca 30 vteřin, tak abychom jsme česnek nepřipálili a přidáme k tomu víno,které povaříme, až se vyvaří. Na závěr přidáme smetanu, kapary okořeníme a zahustíme parmezánem :)
Těstoviny už máme hotové a můžeme servírovat :)
Pro tento recept postupujte podle pokynů ve videu.