varte s majklem
Kuřecí sendvič

Kuřecí sendvič

Ingredience

500 g vykostěných kuřecích prsou

Bageta nebo ciabatta

Kyselá okurka

Majonéza

Česnek

Sůl

Omáčka na 1 bagetu

2 lžíce majonézy

2 drcené stroužky česneku

Špetka soli.

Dobře promícháme

Marináda na kuře

6 lžic olivového oleje

Šťáva z 1 citronu

4 stroužky drceného česneku 

2 lžičky sladké papriky

2 lžičky sušeného oregana

1 lžička skořice

1 lžička soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Příprava

Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kuře nakrájíme na 1 cm tlusté proužky a přidáme je do marinády. Dobře promícháme a přikryjeme fólií a dáme do lednice.

Marinované kuře vydrží 1 týden v lednici. Připravíme si sendvič. Nejprve si usmažíme kuře na pánvi s 1 lžičkou rostlinného oleje. Smažíme tak 1 až 2 minuty z každé strany. Provedeme řez bagetou a přidáme česnekovou omáčku z každé vnitřní strany bagety. Na závěr přidáme kyselé okurky a usmažené kuřecí stripsy. V kontaktním grile si můžeme opéct bagetu do křupava cca na 2-3 minuty.

Dobrou Chuť !!!

 

-