2,5 kg směsi kostí (některé klouby-kosti s pár morkových kostí )
2 mrkve
2 cibule
2 celery
2 bobkové listy
2 snítky čerstvé petrželky
2 snítky čerstvého Tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu (čerstvé bylinky dodají polévce více intenzivní chutě)
Příprava
Dáme kosti a zeleninu do pekáče a pokapeme rostlinným olejem a dáme do trouby na 40 minut a pečeme na 190 stupňů Celsia. Uvaříme si v hrnci 4 l vody.
Kosti a zeleninu z trouby vložíme do horké vody. Přidáme čerstvé bylinky. Vaříme na nízkou teplotu po dobu 4 hodin. Čím déle budete vařit, tím více bude intenzivnější chuť polévky. Pro mě dobrým kompromisem mezi časem a chutí je 4 hodiny vaření. Necháme vývar vychladnout po dobu 15 minut a poté můžeme servírovat na talíře.