15 dortíků (5X5 cm veliké)
Korpus
5 středních vajec
175 g krystalického cukru
150 g hladké mouky (pokud jste alergičtí na mouku, místo toho použijte mleté mandle)
2 polévkové lžíce hnědého rumu
1/2 lžičky vanilky
Střední náplň
Okraje z pečeného korpusu (plus můžete přidat rozdrobené máslové piškoty)
Šťáva z 1/3 pomeranče
4 polévková lžíce meruňkového džemu
5 polévkových lžic rozemletých mandlí (nebo mletých oříšků)
1 polévková lžíce kakaa
1/2 čajové lžičky mleté skořice
Strouhaná citronová kůra
3 lžíce hnědého rumu
1/4 lžičky soli
Nátěr
5 polévkových lžic meruněkového džemu
3 lžíce hnědého rumu Glazura / Poleva
500 g cukru
230 ml vody
5 až 8 lžic bílé čokolády (záleží na tom, jak hustou chcete polevu) růžové potravinářské barvivo
Příprava
Majkl velice rád navštěvuje rakouské kavárny a dá si tam dobré cappuccino s dobrým dortíkem. Jeden z úžasných dortů, co běžně najdeme v Rakousku se nazývá “punschkrapfen”, neboli punčový dortík. Co je opravdu zvláštní u těchto dortů, že mají chuť rumu. Obvykle se punškapferl vyrábí ze tří vrstev, střední náplň má bombastickou chuť. V tomto receptu vám Majkl ukáže, jak připravit tradiční punčové dortíky. Tyto malé dorty se někdy nazývají i petits fours nebo překládané z francouzštiny jako malé pečené kousky. Dortíky jsou vyrobeny ze 3 vrstev, horní a spodní vrstva je korpus a ve středu je úžasná náplň.
Více o podrobném postupu ve videonávodu :)