varte s majklem
Francouzský koláč TARTE TATIN

Francouzský koláč TARTE TATIN

Ingredience

56 jablek ( jakákoliv jablka jsou dobrá pro tento recept )
5 velkých lžic cukru
50 g másla pokojové teploty
1 lžička skořice
1 role listového těsta

Postup

Oloupeme si jablka a odstraníme z nich jadýrka. Nakrájíme si každé jablko na 8 stejných dílů. Máslem si potřeme dno pečící formy nebo pánve, která má kovovou rukojeť, abychom jsme ji mohli pohodlně umístit do trouby. Posypeme cukrem, máslem a skořicí. Pečicí formu/ pánev si dáme na plotnu na střední teplotu a necháme máslo rozpustit a cukr zkaramelizovat. Nemíchejte!!! Jakmile uvidíte že se tvoří karamel (cukr zezlátne), přidáme jablko rozkrájené na díly. Vaříme asi 5 minut a pak se cukr promění v tmavší karamel .
 

Položíme těsto na vrch nakrájených jablek, a ujistíme se, že je  těsto zastrčené mezi okrajem, pečící formou a jablky.

Pečeme v předehřáté troubě při 190 ° C po dobu asi 20 minut. Pečeme do zlatova.

Vyndáme si koláč z trouby a necháme odpočinout po dobu 3 minut .


...a je to...
Dobrou Chuť!!!


 

-