varte s majklem
Lassagne

Lassagne

Ingredience

Těstoviny na lasagne

Ragú Bolognese

Bechamelová omáčka

Strouhaný sýr (Majkl má rád sýr Provolone nebo Goudu)

Parmazán 

Čerstvá Italská petržílka

Ragú Bolognese

½ kg mletého masa (hovězí)

½ kg mletého masa (vepřové)

2 cibule (nastrouhané)

1 nastrouhaná mrkev

1 nastrouhaná cerelová nať

3 lžíce extra panenského olivového oleje

2 rozdrcené stroužky česneku

2 čerstvá rajčata

0,5 kg rajčatového purée

1 sklenice červeného vína

1 sklenice hovězího vývaru

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Bechamelová omáčka

50 g hladké mouky

50 g másla

1 litr mléka

Sůl

Příprava

Majkl byl v létě v Bologna, jen aby poznal a viděl úžasná jídla, které pocházejí z regionu Emilia-Romagna v Itálie. Z této oblasti pochází sýr parmazán a Modena balsamický ocet a všechny těstovinové pokrmy z Bologna.

Naskládáme lasagna do pekáče a dáme na vrstvu ragú, na to vrstvíme opět lasagne , nad ně dáme vrstvu bechamel omáčky, a na ní přidáme strouhaný sýr, posypeme parmasanem a čerstvou petržílku. Opakujeme tento proces 2 až 3 krát dle hlubokého pekáče.

Dáme do trouby na 180 C na cca 25 minut

Buon Appetito !!!

 

-