Těstoviny na lasagne
Ragú Bolognese
Bechamelová omáčka
Strouhaný sýr (Majkl má rád sýr Provolone nebo Goudu)
Parmazán
Čerstvá Italská petržílka
Ragú Bolognese
½ kg mletého masa (hovězí)
½ kg mletého masa (vepřové)
2 cibule (nastrouhané)
1 nastrouhaná mrkev
1 nastrouhaná cerelová nať
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 rozdrcené stroužky česneku
2 čerstvá rajčata
0,5 kg rajčatového purée
1 sklenice červeného vína
1 sklenice hovězího vývaru
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Bechamelová omáčka
50 g hladké mouky
50 g másla
1 litr mléka
Sůl
Příprava
Majkl byl v létě v Bologna, jen aby poznal a viděl úžasná jídla, které pocházejí z regionu Emilia-Romagna v Itálie. Z této oblasti pochází sýr parmazán a Modena balsamický ocet a všechny těstovinové pokrmy z Bologna.
Naskládáme lasagna do pekáče a dáme na vrstvu ragú, na to vrstvíme opět lasagne , nad ně dáme vrstvu bechamel omáčky, a na ní přidáme strouhaný sýr, posypeme parmasanem a čerstvou petržílku. Opakujeme tento proces 2 až 3 krát dle hlubokého pekáče.
Dáme do trouby na 180 C na cca 25 minut
Buon Appetito !!!