varte s majklem
Čínské vepřové Char Sui

Čínské vepřové Char Sui

Ingredience

6 porcí

Maso
2 kg krkovice, nakrájíme na 2,5 cm silné steaky
5 cm dlouhého strouhaného a vymačkaného zázvoru
4 stroužky drceného česneku
5 lžic světlé sójové omáčky
5 lžic krystalového cukru
75 ml rýžového vína
2 velké lžíce kečupu
1 polévkovou lžíci omáčky hoisin
1 lžička čínského koření
5 lžic medu
1 velký lžíce čínské sezamového oleje
Červené potravinářské barvivo (přírodní barvivo doporučeno)
Bok choy
5 svazků umytého a nakrájeného bok choy 
5 lžic světlé sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
4 stroužky drceného česneku 
5 lžic rostlinného oleje na smažení

Příprava

Maso

Nejprve si musíme smíchat všechny ingredience pro marinádu  a do ní přidáváme vepřové maso. Maso naložené v marinádě necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následně maso navlékáme na „S“ Háček a zkusíme ho  připojit ke středu háčku. Troubu si předehřejeme na  220 ° C a zavěsíme maso na rošt do horní části trouby. Ujistíme  se,zda-li je v zásobníku ve spodní části trouby dostatek vody, tak, aby maso bylo  stále vlhké. Po 15 minutách při 220 ° C grilování snížíme teplotu na 170 ° C a pečeme dalších 15 až 20 minut. 5 minut před odebráním masa z trouby natřeme maso zbylou marinádou, která musí být předvařená s 1 lžící medu, která se k marinaci přidává, stejně tak jako 2 velké lžíce světlé sojové  omáčky.
Nakonec maso vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme 5 minut odležet.
Bok Choy
Do horké wok pánve přidáme rostlinný olej. Poté přidáme i česnek a mícháme  po dobu 30 sekund. Pak přidáme očištěné bok choy a nakonec sojovou a ústřicovou omáčku. Smažíme/vaříme 5 minut. Servíruje s char siu masem, bílou rýží a s bok choy jako přílohou.
Dobrou chuť!

-