10 kg šunky
Cukr
Med
Víno
Balzamikový olej
Ananas
Koktejlové třešně
Postup
Ukáži Vám, jak vytvořit úžasnou večeři s pětihvězdičkovou prezentací pro vaše hosty. Tento recept je ideální pro oslavy.
Marináda
Nejprve si vezmeme hrnec, do kterého si dáme cukr a přivedeme ho k varu. Až cukr začne karamelizovat, tak k němu postupně přidáváme Porto víno, balzamikový ocet a med.
Šunka
Kůži šunky nařízneme do 3 cm kosočtverce (neříznout do masa). Podléváme připravenou marinádou, přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170 C a pečeme 25 minut z každé strany (10 kg šunky se má péct cca 4 hod) .
Vyndáme z trouby, sundáme alobal, natřeme opět marinádou, přidáme ananasové plátky a koktejlové (Maraschino) třešně. Vrátíme zpět do trouby na teplotu 220 ° C po dobu 30 minut.
Podáváme se sladkými bramborami (batata) a brusinkovou omáčkou, křenovou omáčkou, a / nebo česnekovou omáčkou.
Dobrou chuť!!!