varte s majklem
Knedlík bramborový

Knedlík bramborový

Ingredience

4 osoby
1 kg brambor
1 vejce
1 lžička soli
1 lžíce škrobu
Strouhaný muškátový oříšek

Příprava

Rozdělíme si brambory na dvě poloviny. Oloupeme a uvaříme jednu polovinu brambor ve vodě. Necháme je vychladnout. Pak rozmačkáme pomocí mačkadla na brambory.
Oloupeme a jemně nastrouháme zbylé syrové brambory, vymačkáme šťávy z brambor pomocí utěrky. Nyní smícháme všechny ingredience a uděláme kulaté knedlíky. Pomáhá, když si namažeme ruce olejem, aby se knedlík nelepil na ruce. Knedlíky by měly mít asi 5 cm v průměru.

Na závěr dáme knedlík do vařící vody, pak ztlumíme plotnu a vaříme na mírném ohni 20 minut.

-