Příprava
Každý region v Itálii má svou vlastní verzi receptu. Já preferuji Focaccia al Rosmarino. Čerstvé bylinky jsou použity v tomto focaccia. Focaccia je perfektní předkrm a je ideální ji servírovat s dipem. Majkl má rád tyto dva dipy:
1. extra panenský olivový olej, balzamikový krém a mořská sůl
2. domácí majonéza s drceným česnekem a mořská sůl.
Připravíme si misku do které si dáme rozdrcené kvasnice s cukrem a nalijeme půlku vody ,až se rozpustí cukr a kvasnice. Přidáme lžici mouky a zamícháme .Přikryjeme a dáme vykvasit na pět minut do trouby na 40 stupňů .Mezi tím si vezmeme další misku do které si dáme mouku, krupici, sůl a rozmarýn a zamícháme, poté přidáme jogurt, vodu a olivový olej .Pořádně zamícháme .Vyndáme si vykvašené kvasnice a přidáme společně do mísy a opět zamícháme, mouku přidáváme postupně. Hotové těsto zpracujeme na pracovní ploše, tak aby nelepilo a bylo krásně nadýchané .Vrátíme do misky a přikryjeme streč fólií a necháme zase kynout na 40 minut , aby se nám těsto zdvojnásobilo . Pak už jenom dáme na pekáč, necháme odpočinout 40 minut na pekáči .Vezmeme si sůl a tím posypeme těsto na pekáči. Na závěr pokapeme olivovým olejem. Na závěr dáme do trouby na 30 až 40 minut na 180 stupňů. Můžeme si i připravit výborné dipy. více najdete ve videonávodu.
Dobrou chuť !!!