Tabouleh
2 svazky čerstvé petrželky (kudrnatá nebo Italská)
1 svazek máty
2 velká rajčata
1 cibule
2 jarní cibulky
1 zelená paprika (volitelná, v originální recept na tabbouleh paprika není)
1 šálek quinoi (původní tabbouleh recept vyžaduje bulgur místo quinoa)
šťáva z 1 ro 2 citrony (v závislosti na vaší chuti)
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti 2 svazky čerstvé petrželky (kudrnatá nebo Italská)
1 svazek máty
2 velká rajčata
1 cibule
2 jarní cibulky
1 zelená paprika (volitelná, v originální recept na tabbouleh paprika není)
1 šálek quinoi (původní tabbouleh recept vyžaduje bulgur místo quinoa)
šťáva z 1 ro 2 citrony (v závislosti na vaší chuti)
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Příprava
Můžete buď jíst Tabouleh stejně jako salát nebo jako přílohu k špízu z grilovaného masa. Zkuste souvlaki s Tabouleh. Uvařte quinou po dobu 15 minut ve vodě (používá poměr 1: 1 voda: quinoa)
Po uvaření vyjměte z plotny a nechte quinou vychladnout.
Nakrájejte zeleninu na kostičky (čím menší, tím lepší chuť). Smíchejte všechny ingredience a dejte do lednice na 1/2 hodiny.
Servírujte salát o pokojové teplotě a dobrou chuť !!!!