1. Gambas al Ajillo
Krevety, česnek, cibule, sůl, petržílka, olivový olej, slunečnicový olej, bílé víno
2. Patatas Bravas
Brambory, rajčatové pyré, pálivá paprika, uzená paprika, čenek, cibule, ocet, španělský salám, sůl
3. Chorizo Frito
Chorizo, slunečnicový olej
4. Pollo al Ajillo
Kuřecí prsa, česnek, sůl, bílé víno, slunečnicový olej, olivový olej
5. Alioli
Olivový olej, slunečnicový olej, česnek, citrón, sůl, čerstvé vejce, petržílka na ozdobu
Příprava
1. Gambas al Allijo
Plotnu zapneme na maximum. Do pánve nalijeme víno, přidáme cibuli, petržílku a krevety. Vaříme 2 až 3 minuty. Krevety vyndáme na talíř a omáčku vylijeme z pánve. Omáčku nevyhazujeme, ale můžeme ji normálně sníst. Pánev dáme znovu na plotnu, nalijeme do ní olivový olej a osmažíme na něm krevety. Nakonec přidáme česnek, aby se nespálil.
2. Patatas Bravas
Brambory vaříme 5 minut. Než se brambory uvaří připravíme si omáčku. Plotnu zapneme na střední teplotu. Do pánve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, salám a česnek. Úplně nakonec přidáme rajčatové pyré. Vše rozmixujeme. Nakonec ještě osmažíme uvařené brambory.
3. Chorizo Frito
Chorizo nakrájíme na plátky a smažíme ho cca 1 minutu z každé strany. Podáváme s plátkem citrónu.
4. Pollo al Allijo
Kuře osmažíme na slunečnicovém oleji. Přilijeme bílé víno. Přiklopíme a vaříme tak dlouho, dokud nám nevznikne spojením vína a oleje omáčka.
5. Alioli
Všechny ingredience smícháme dohromady a mixujeme v mixéru, dokud nevznikne majonéza. Zdobíme nasekanou petržílkou.
Ke všem tapas nesmíme zapomenout naservírovat španělský chléb