2 kg čerstvých mušlí mořských slávkek (pro 4 osoby)
2 cibule
2 stroužky česneku
Hrst čerstvé petrželky se stopkami
500 ml bílého vína
Čerstvě mletý pepř
Sůl (opatrně se solí, ochutnejte omáčku po vaření mušlí a v případě potřeby přidávejte sůl).
1 bageta, nakrájená na plátky
Na přípravu receptu se podívejte na video.
Dobrou chuť!
Příprava
Slávky si nejprve očistíme kartáčem a vytrhneme jim tzv fousy, kterými se drží na skalách. Přikryjeme mokrým hadrem.
Osmažíme nakrájenou cibulku s petrželí dozlatova a přidáme následně na to víno,vaříme a postupně přidáme pepř, sůl, česnek, Poté do směsi v hrnci přidáme i očištěné slávky. Přikryjeme pokličkou a po dobu 5 minut vaříme. Přecedíme a dáváme na talíř .
Máme hotovo:)
Dobrou chuť !!!