Ingredience
3 vykostěná kuřecí prsa
3 papriky (nejlépe červené, zelené a žluté barvy pro prezentaci)
1 velká cibule
8 tortil
zakysaná smetana
nakládané jalepeno papriky
Marináda:
4 stroužky česneku
šťáva z půlky citronu
1 lžíce římského kmínu
Čerstvý koriandr
3 velké lžíce rostlinného oleje
1 lžička kajenského pepře (paprika, pokud pokrm nechceme pikantní)
Sůl a pepř podle chuti
Guacamole:
2 velká rajčata
2 zralá avokáda
3 stroužky česneku
Šťáva z 1 limetky
Čerstvý koriandr
2 feferonky (sladké papričky, pokud nemáte rádi pálivé jídlo)
2 zelené cibulky
3 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Příprava
Nakrájíme kuřecí prsa na tenké proužky (asi 1 cm v průměru). Přidáme marinádu a necháme odstát v pokojové teplotě po dobu 30 minut.
Mezitím si připravíme guacamole. Nakrájíme si zeleninu na malé čtverečky (asi 1x1cm). Přidáme limetkovou šťávu, která dodá avokádu svěžejší zelenou barvu. Přidáme koření.
Nakrájíme na tenké plátky papriku a cibuli.
Nažhavíme pánev na maximum, přidáme několik lžic rostlinného oleje a rychle osmahneme kuřecí proužky. Nepřeplňujeme pánev, pokud používáte menší pánev, smažte po dvou dávkách. Smažíme kuře po dobu asi 4 - 5 minut na vysokou teplotu. Pak přidáme papriku a cibuli (nepřeplňujeme zeleninou). Prudce smažíme 2 minuty.
V horké pánvi oprahneme tortilly 1 minutu na každé straně, dáme na talíř a zakryjeme, aby tortilly zůstaly měkké.
Plnění:
Na tortilly dáme 4-5 plátků kuřecího masa, 7-8 plátků papriky a cibuli. Přidáme 2 lžíce guacamole a 4-5 plátků jalepeno papriky (pouze jestli máte rádi pikantní jídlo). Po stranách přidáme zakysanou smetanu, zabalíme tortilly a můžeme podávat.
Dobrou chuť!!!