Pstruh
Brambory
Cibule
Zelenina jako příloha
Olivový olej
Sůl
Pepř
Bylinky (oregano, tymián)
Příprava
Ryby jsou všeobecně známým zdravým pokrmem. Rybí kůže a oleje obsahují omega 3 mastné kyseliny, které mají velký přínos pro zdraví. Na grilování pstruha budeme potřebovat nejdříve vyčistit, jak z venku, tak ze vnitř od vnitřností. Poté vysušíme rybu papírovou utěrkou. Rybu posypeme solí a olivovým olejem, dáme na předehřátý gril na 250°C. Pstruha budeme grilovat přibližně 1 kg,- 5-6 minut z každé strany. 2 kg pstruhů (lososový pstruh například) grilujeme 10 minut z každé strany. Mezi tím si ugrilujeme Brambory a la Italiana. 4 střední brambory si opláchneme a nakrájíme si je na plátky cca 1/2 cm, stejně tak si nakrájíme na plátky 3 středně velké cibule také ½ cm plátky. Nakrájené brambory a cibuli si dáme do alobalu, posypeme čerstvými bylinkami jako je oregano, tymián polijeme extra panenským olivovým olejem (5 lžic), osolíme a opepříme podle chuti. Zabalíme všechno do fólie a uděláme takovou kapsu a tu zabalíme ještě do alobalové kapsy, aby olej a šťávy zůstali uvnitř kapes. Dáme kapsu na předehřátý gril na 250 ° C po dobu 10 minut z každé strany. Pokud je kapsa větší (obsahuje více brambor), pak je budeme muset vařit 15 minut z každé strany. Během grilování pstruha přidejte svou oblíbenou zeleninu na gril (papriku, cuketu, chřest, lilek...). Grilujeme zeleninu 5 minut z každé strany. Vzhledem k tomu, že maso ze pstruha je tak křehké a chutné, doporučuji doplnit ryby s rozpuštěným máslem a čerstvými listy koriandru.