500 g čerstvého rybízu
500 g cukru
Šťáva z jednoho citronu
500 ml vinného octa (můžete použít i jiné octy)
Majkl ukazuje v tomto videu, jak vytvořit svůj vlastní balsamico krém (krém, protože je hustý a není řídký) z čerstvého rybízu. Velmi praktické na tomto receptu je, že se dá velmi dobře využít rybíz z vašich zahrad. Octový krém se vyrábí na konci léta a vydrží několik měsíců v lednici. Hlavně má úžasnou chuť, protože je tři hlavní chutě jsou neodolatelné: ovocná chuť, sladká chuť a sladkokyselá chuť.
Podává se k masu, ke kachně, k salátu, k zmrzlině, k dezertúm a samozřejmě k salátům.
Příprava
Vše do dáme do hrnce a vaříme 15 minut. Ocet přecedíme a nalejeme do sklenic. Uchováváme ocet v chladničce, kde vydrží mnoho měsíců.