500 g vykostěných kuřecích prsou
Bageta nebo ciabatta
Kyselá okurka
Majonéza
Česnek
Sůl
Omáčka na 1 bagetu
2 lžíce majonézy
2 drcené stroužky česneku
Špetka soli.
Dobře promícháme
Marináda na kuře
6 lžic olivového oleje
Šťáva z 1 citronu
4 stroužky drceného česneku
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička skořice
1 lžička soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Příprava
Všechny ingrdience na marinádu smícháme dohromady. Kuře nakrájíme na 1 cm tlusté proužky a přidáme je do marinády. Dobře promícháme a přikryjeme fólií a dáme do lednice.
Marinované kuře vydrží 1 týden v lednici. Připravíme si sendvič. Nejprve si usmažíme kuře na pánvi s 1 lžičkou rostlinného oleje. Smažíme tak 1 až 2 minuty z každé strany. Provedeme řez bagetou a přidáme česnekovou omáčku z každé vnitřní strany bagety. Na závěr přidáme kyselé okurky a usmažené kuřecí stripsy. V kontaktním grile si můžeme opéct bagetu do křupava cca na 2-3 minuty.
Dobrou Chuť !!!