BBQ omáčka
200 g kečupu
125 ml jablečného octa
50 g hnědého cukru
2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička česnekového prášku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
Medovo- hořčičná omáčka
4 lžíce majonézy
2 lžíce sladké hořčice
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce medu
Šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička kajenského pepře
1 lžička soli
Parmazánovo- máslová omáčka
100 g másla
2 stroužky česneku
5 lžic parmazánu
1 lžička soli
Příprava
Křidýlka
Zapneme si troubu na 190 stupňů. Vezmeme si misku a připravíme si lák. Dáme do misky bílé víno a hotovou směs šašliku. Křidýlka si rozpůlíme a ponoříme do misky s lákem a necháme ponořené cca 10 minut. Mezi tím si dáme do igelitového sáčku hladkou mouku, do které dáme kuřecí křídla z láku. Pořádně všechno protřepeme, aby se křidýlka co nejvíce obalila. Když máme obaleno, klademe křidýlka na pekáč a dáme je do trouby na 50 minut.
Omáčky
Když se nám křidýlka pečou, my si mezi tím připravíme dipy . Na BBQ omáčku si připravíme všechny ingredience výše uvedené a vše přivedeme k mírnému varu a je hotovo. Na medovou omáčku stejně tak jako v předchozí vše zamícháme,ale pro tentokrát ji nevaříme. Na parmazánovou omáčku si rozehřejeme máslo v kastrůlku, přidáme česnek, 5 lžic parmazánu a sůl. Omáčky máme hotové.
Finální příprava
Na závěr si vyndáme kuřecí křídla a každé to křídlo namočíme v omáčkách a vrátíme ještě na pět minut do trouby .
Dobrou chuť !!!