500 g dva krát mletého hovězího masa (tradiční recept vyžaduje jehněčí maso)
500 g dva krát vepřového masa
50 g čerstvě nasekané petrželky
2 strouhané cibule
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžíce čerstvě mletého pepře
Příprava
Maso
Ve velké míse si smícháme všechny ingredience. Zakryjeme fólií a dáme do lednice po dobu 30 minut. Vychlazené namarinované maso dáváme na jehlu (maso by mělo být silné asi 2 cm). Grilujeme maso 57minut na každé straně.
Finální příprava
Vezmeme si pita chléb, namažeme chléb buď s tzatziki omáčkou nebo humusovým dipem, přidáme čerstvé salátové listy, čerstvé cibulové kroužky, plátky rajčat, a potom přidáme grilované kafta do sendviče. Rolujeme pita chléb a použijeme hliníkovou fólii,aby líp držela chléb pohromadě .
Dobrou chuť!