varte s majklem
Grilované indické kuře TANDOORI

Grilované indické kuře TANDOORI

Ingredience

10 osob
2,5 až 3 kg kuřecích stehen
Marináda
500 g jogurtu (2,5% tuku)
1 lžička římského kmínu, chilli papriky, gram masaly, koriandru, kardamonu
1 / 2 lžičky kurkumy, soli a pepře
Šťáva z 1/2 citrónu
3 /4 lžíce rostlinného oleje
4 stroužky česneku, stejný poměr 1:1 čerstvého zázvoru
Červené potravinářské barvivo nebo 3 lžíce šťávy z červené řepy

Zelená mátová omáčka
250 g jogurtu (2,5% tuku)
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky soli
100 g čerstvého koriandru
100 g čerstvé máty (nebo sušené máty)
2 stroužky česneku

 

Příprava

Recept je velmi jednoduchý, skládá se z marinády a stehýnek .
Smícháme si všechny ingredience na marinádu, odložíme jí asi 1/2 a budeme jí používat později jako salsu / omáčku s kuřecím masem.
Uděláme si řezy do kuřecích stehen, tak, aby se dostala marináda do masa. Dobře je promíchejte a ujistěte se, že stehna jsou dobře pokrytá. Dejte do lednice na 3 až 4 hodiny.
Uděláme si mátovou omáčku. Smícháme si všechny složky v mixéru a dáme do lednice.
Spustíme Gril/BBQ. Jakmile dosáhne teplota 250 stupňů Celsia, pokládáme na gril kuře. Grilujeme asi 20 minut na jedné straně a poté ho obrátíme .
Podáváme s chlebem naan. Protože naan chleba není lehce dostupný v ČR, doporučuji moučné tortilly ,které se k tomu taky velice hodí. Po ugrilování masa, přidáme na gril tortilly asi na 1 minutu z každé strany. Jakmile uvidíte bubliny, je čas obrátit tortilly.
Podáváme kuře s citronem s čerstvou cibulí, a dvěma omáčkami, tandoori a zelenou mátovou omáčkou.

Přeji Dobrou Chuť !!!


 

-