varte s majklem
Churros (čuros)

Churros (čuros)

Ingredience

150 g hladké mouky
250 ml vody
100 g másla
3 čerstvá vejce
1 lžíce cukru
1 čajová lžička vanilkový extrakt
 100 g cukru

1 lžička mleté skořice.

Příprava

V hrnci si uvaříme vodu, cukr a máslo. Když dosáhneme varu, přidáme mouku najednou a důkladně promícháme. Po cca minutě má těsto tvar koule. Na místě vypneme plotýnku a odstraníme hrnec z plotny. Mícháme asi minutu a pak přidáme vanilku. Přidáme jedno vejce, které intenzivně promícháme. Pak přidáme druhé vejce a znovu vše promícháme, dokud se vejce neabsorvuje do těsta. Nakonec přidáme poslední vejce a znovu promícháme.

Těsto si dáme do sáčku, který má tvar hrotu ve tvaru hvězdy. Můžeme smažit na rozpáleném oleji. V okamžiku kdy je olej rozpálený na maximum, stáhneme teplotu na střední stupeň. Provedeme libovolný tvar, který se vám líbí, kruhový nebo rovný, podle vašich představ. když je Churros dozlatova osmaženo, otočíme churros a smažíme z druhé strany. Jakmile jsou churros zlaté, vyndáme je z oleje, dáme na papírový ubrousek, aby absorvoval další olej a pak je ponoříme do cukru a skořicové směsi.

Jako variantu, můžete ponořit churros do čokoládového dipu.
Dobrou chuť !!!

-