varte s majklem
Punčové řezy

Punčové řezy

Ingredience

15 dortíků (5X5 cm veliké)

Korpus

5 středních vajec

175 g krystalického cukru

150 g hladké mouky (pokud jste alergičtí na mouku, místo toho použijte mleté ​​mandle)

2 polévkové lžíce hnědého rumu

1/2 lžičky vanilky

Střední náplň

Okraje z pečeného korpusu (plus můžete přidat rozdrobené máslové piškoty)

Šťáva z 1/3 pomeranče

4 polévková lžíce meruňkového džemu

5 polévkových lžic rozemletých mandlí (nebo mletých oříšků)

1 polévková lžíce kakaa

1/2 čajové lžičky mleté ​​skořice

Strouhaná citronová kůra

3 lžíce hnědého rumu

1/4 lžičky soli

Nátěr

5 polévkových lžic meruněkového džemu

3 lžíce hnědého rumu Glazura / Poleva

500 g cukru

230 ml vody

5 až 8 lžic bílé čokolády (záleží na tom, jak hustou chcete polevu) růžové potravinářské barvivo

Příprava

Majkl velice rád navštěvuje  rakouské kavárny a dá si tam dobré cappuccino s dobrým dortíkem. Jeden z úžasných dortů, co běžně najdeme v Rakousku se nazývá “punschkrapfen”, neboli punčový dortík. Co je opravdu zvláštní u těchto dortů, že mají chuť rumu. Obvykle se punškapferl vyrábí ze tří vrstev, střední náplň má bombastickou chuť. V tomto receptu vám Majkl ukáže, jak připravit tradiční punčové dortíky. Tyto malé dorty se někdy nazývají i petits fours nebo překládané z francouzštiny jako malé pečené kousky. Dortíky jsou vyrobeny ze 3 vrstev, horní a spodní vrstva je korpus a ve středu je úžasná náplň.

Více o podrobném postupu ve videonávodu :)

-