Koláč 30x40 cm
Těsto
700 g hladké pšeničné mouky
120 g cukru
120 g slunečnicového oleje (můžete také použít 120 g roztaveného másla)
1 čajová lžička vanilkového extraktu
360 ml teplého mléka
1 vejce (střední velikost)
40 g čerstvých kvasnic
1/2 čajové lžičky soli
Kůra z jednoho citronu
Ovocná vrstva
1,3 kg švestek
Můžete také použít meruňku, rybíz, jablka, podle toho, jaké sezónní ovoce je k dispozici
Drobenka
300 g hladké pšeničné mouky
300 g cukru
250 g másla (studené z lednice)
1 čajová lžička skořice
Příprava
Majkl miluje domácí koláče upečené z čerstvého ovoce .Jeden z mnoha Super koláčů vyrobený ze švestek se nazývá zwetschgendatschi. Původní recept vznikl v Bavorsku a stal se velmi populárním v celém regionu. Na konci léta každá pekárna a cukrárna v Rakousku a Bavorsku nabízí zwetschgendatschi.
Receptura je velmi jednoduchá a Majkl vám v tomto videu ukáže krok za krokem, jak udělat tento skvělý koláč.