4 porce
Polévka
500 g směsi lesních hub nebo žampionů
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
250 ml smetany
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 středně velké brambory
1 velká lžíce másla
1 lžička soli (podle chuti)
1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku (volitelně - Majkl jej nepoužívá v této polévce) čerstvé bylinky dle výběru. Majkl rád používá mexický yzop.
Obloha
5 plátků smažených hub, čerstvé bylinky
Krém z houbové polévky patří mezi nejoblíbenější polévky Majkla. Co také je skvělé,že je velmi snadná na přípravu. Můžeme použít i houby z lesa, nebo jakékoliv houby ze supermarketu.
Není nic lepšího než horká houbová polévka na podzim.
Příprava
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. To samé s ostatními přísadami. Do hrnce dáme olej a osmažíme na něm máslo. Přidáme cibuli a také ji osmažíme. Nesmí nám však zhnědnout. Nakonec přidáme česnek, houby a brabory a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut na střední teplotu. Vše rozmixujeme a zalijeme smetanou.