Majkl opravdu miluje pít svařené víno v jedné z mnoha stánků na vánočních trzích.<br />
Obvykle, svařené víno je vyrobeno z červeného vína, ale Majkl se skusil v poslední době bílé svařené víno a byl překvapen z jeho úžasnou chuť. Co dělá bílé víno zvláštní je, že je víc ovocné a je jemný na chuť a nemá plnou a tříslová chuť, která obvykle červené víno nabízí.<br />
<br />
Ingredience pro bílé svařené víno:<br />
1,5 l ovocné bílého vína (jako je Ryzlink rýnský, Rulandské bílé nebo šedé, Tokaji, Muller Thurgau)<br />
1 pomeranč (nakrájené na kostičky)<br />
1/2 citronu (nakrájené na kostičky)<br />
3 lžíce medu (může být nahrazen třtinovým cukrem)<br />
2 tyčinky skořice<br />
2 hřebíčky<br />
2 zelený kardamon<br />
2 badyán<br />
1 plátek zázvoru<br />
<br />
Smíchejte všechny ingredience do hrnce, dát na mírném ohni, dokud se nedostanete 75 C. odstranit z tepla, přikryjte a nechte odležet 15 minut.<br />
Svařené víno se podává horký. Můžete držet svařené víno na jeden nebo dva dny, ale musíte ji ohřát před podáváním. Při vaření svařené víno, snažte se aby teplota vína nepřesáhla 78 C, protože alkohol se odpařuje nad 78 C.<br />
<br />
Nazdraví!