varte s majklem

Výborny domácí punčové řezy: Upečte je jako v cukrárně!

Majkl opravdu má rád navštívit rakouský kavárny a si tam dát dobré cappuccino a s tím dobrý dortík. Jeden z těch úžasných dortů co se běžně najde v Rakousku se nazývá “punschkrapfen”, neboli punčový dortík. Co je opravdu zvláštní u těchto dortů je, že mají chuť rumu. Obvykle se punškapferl vyrábí ze tří vrstev, střední náplň má bombastickou chuť.<br /> V tomto videu vám Majkl ukáže, jak připravit tradiční punčový dortiky.<br /> Tyto malé dorty se někdy nazývají petits fours nebo překládané z francouzštiny jako malé pečené kousky. Dortíky jsou vyrobeny ze 3 vrstev, horní a spodní vrstva je korpus, a ve střed je úžasná náplň.<br /> <br /> Složení pro 15 dortíků (5X5 cm veliké):<br /> Korpus:<br /> 5 středních vajec<br /> 175 g krystalického cukru<br /> 150 g hladká mouka (pokud jste alergičtí na mouku, místo toho použijte mleté ​​mandle)<br /> 2 polévkové lžíce hnědého rumu<br /> 1/2 lžičky vanilky<br /> <br /> Střední náplň:<br /> okraje z pečeného korpusu (plus můžete přidat rozdrobené máslové piškoty)<br /> šťáva z 1/3 pomeranče<br /> 4 polévková lžíce meruňkového džemu<br /> 5 polévkových lžic rozemleté mandle (nebo mleté oříšky)<br /> 1 polévková lžíce kakaa<br /> 1/2 čajové lžičky mleté ​​skořice<br /> strouhaná citronová kůra<br /> 3 lžíce hnědého rumu<br /> 1/4 lžičky soli<br /> <br /> Natírání dortu:<br /> 5 polévkových lžic meruněkového džemu<br /> 3 lžíce hnědého rumu<br /> <br /> Glazura / Poleva<br /> 500 g cukru<br /> 230 ml vody<br /> 5 až 8 lžící bílé čokolády (záleží na tom, jak hustou chcete polevu)<br /> růžové potravinářské barvivo<br /> <br /> Pro recept postupujte podle pokynů na videu.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-