Majkl ukazuje vám v tomto videu, jak se dělá trendoví Cronut. Cronut je kombinací croissant a Americký donut. Majkl také ukazuje, v tomto videu, jak se dělá croissant těsto. Tyto cronuts jsou vyplněny speciálním krémem, tzv crème pâtissière, a uvidíte v tomto videu recept, jak připravit tento dobrý krém.<br />
<br />
Složení pro 16 cronuts:<br />
1 kg croissant těsto<br />
crème pâtissière<br />
cukrová poleva<br />
<br />
Croissant těsto Ingredience:<br />
500 g hladké mouky<br />
200 ml mléka<br />
20 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného droždí)<br />
50 g krystalový cukr<br />
1 vejce<br />
250 g másla<br />
10 g soli<br />
<br />
Crème Pâtissière Ingredience:<br />
250 ml mléka<br />
50 g krystalový cukr<br />
2 žloutky<br />
25 g škrobu<br />
1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo mletá bourbon vanilka) nebo (1/2 vanilkový lusk)<br />
<br />
Cukr glazury Ingredience:<br />
150 g moučkového cukru, prosetou aby se odstranily všechny hrudky<br />
4 lžíce studeného mléka<br />
1/2 lžičky přírodní potravinářské barvivo<br />
<br />
<br />
Recept: připravit dle instrukce videa<br />
<br />
Bon Appetit!<br />
<br />
Vařte s Majklem