Majkl miluje Reese čokoládové pralinky, čokoláda je v Reese úžasná, a arašídový krém náplň je ještě úžasnější. Bohužel, Reese nelze snadno najít v České republice ani ve Slovensko, tak Majkl dělá doma podobný pralinky jako Reese. Recept je velmi jednoduchý a rozhodně doporučuje, aby jste to vyzkoušeli.<br />
<br />
Ingredience pro 50 pralinek:<br />
250 g arašídové máslo (krémové)<br />
30 g másla (1 velká lžíce)<br />
50 g moučkového cukru<br />
1/2 lžičky soli<br />
350 g hořké čokolády<br />
200 g mléčné čokolády<br />
<br />
Ve vodní lázni rozpusťte tmavé a mléčné čokolády. Naplňte polovina rozpuštěné čokolády v dekorační sáček a zalijeme malou lžičku rozpuštěné čokolády do pralinkový koše. Vyplnit všechny 50 pralinek. Dát formy pralinky na tác a klepněte na pultu několikrát, tak aby se nám udělala rovná vrstva.<br />
<br />
Dát do ledničky na 4 minuty aby se to stužilo.<br />
<br />
Rozpustíme ve vodní lázni máslo, arašídové máslo, a poté, co se roztaví, přidáme cukr a sůl. Dobře promíchejte stěrkou a ujistěte se, že všechny cukrové koule jsou rozpuštěné.<br />
<br />
Přidejte arašídový krém do dekorační sáčku a přidejte vrstvu arašídové krém na vrcholu studene pralinky. Poměr arašídového krému na čokoládě je 2: 1.<br />
Klepnete pralinky aby se srovnala vrstva arašídový krém a dát do lednice po dobu 4 minut, aby se stužili.<br />
<br />
Přidat zbývající rozpuštěné čokolády do dekorační sáčku a přidejte vrchní vrstvu čokolády na pralinky. Poměry by měl být 1: čokoláda 2: arašídové máslo 1: čokoláda.<br />
<br />
Přidat ještě jednou do lednice na dobu asi 10 minut. Pak vyjměte z ledničky a objevte bombastické pralinky :)