Majkl připravuje v tomto videu latinskoamerické jídlo ulice zvané churros. Churros je vyroben z těsta smažené, až se stane chřupavé, pak je sypané cukrem a skořicí. Ve Španělsku a hodně z Latinské Ameriky, churros jsou k dispozici v kavárnách na snídani, i když mohou být jíst po celý den jako svačinu.<br />
<br />
Recept je velmi jednoduchý, a tady to jsou ingredience:<br />
150 g hladké mouky<br />
250 ml vody<br />
100 g másla<br />
3 čerstvá vejce<br />
1 lžíce cukru<br />
1 čajová lžička vanilkový extrakt<br />
<br />
Pro skořicovým cukrem, potřebujeme 100 g cukru a 1 lžičku mleté skořice.<br />
<br />
V hrnci, vařit vodu, cukr a máslo. Když se dosáhne varu, přidáme mouku najednou, a důkladně se promíchá. Po minutě nebo tak, těsto má tvar koule. Na tom místě, vypněte tepla a odstraňte hrnec z plotny. Mějte míchání asi minutu, a pak přidejte vanilku. Mějte na míchání. Pak se přidá jedno vejce, intenzivně míchá, dokud se vejce je absorbován těsta. Pak se přidá druhý vejce, a znovu se promíchá, dokud vejce je absorbována těsta. Nakonec přidáme poslední vejce a znovu promíchejte.<br />
<br />
Přidejte těsto do potrubí sáčku, který má hvězdu hrot na svém konci. Teplo slunečnicový olej v hrnci nebo pánvi na maximální teplo. Přidejte trochu těsta, aby zjistili, zda je olej horký. Budete vědět, že olej je horký, když bubliny tvoří kolem těsta. V tomto okamžiku zase teplo na střední a potrubí těsto do oleje. Proveďte libovolný tvar se vám líbí, kruhový nebo rovný, aľ vašich představ. když zlatá, otočte churros a smažíme z druhé strany. Jakmile churros jsou zlaté, vyjměte z oleje, dát na papírový ubrousek, aby absorbovat další olej, a pak se ponořte do cukru skořice směsi.<br />
<br />
Jako variantu, můžete ponořit churros do čokoládové dip.<br />
Dobrou chuť !!!