Kořeněné jablkové cupcakes<br />
Tento recept je velmi pěkný a zimní recept z čerstvých jablek a koření. Typicky vánoční koření se používají jako skořice, zázvor, muškátový oříšek. Recept je velmi jednoduchý, 5 minut příprava a poté 20 minut, se peče v troubě.<br />
Tyto cupcakes jim jde dobře krém s javorovým sirupem. Na konci cupcakes jsou zdobeny barevným fondán.<br />
<br />
Ingredience (pro 24 cupcakes):<br />
• 300 g hladké mouky<br />
• 1 sáček prášku do pečiva<br />
• 1 lžička mleté skořice<br />
• 1 lžička mletého zázvoru<br />
• 1/2 lžičky čerstvě mletým muškátovým oříškem<br />
• a špetka soli<br />
• 125 g másla, rozpuštěné na plotně nebo v mikrovinlce<br />
• 200 g krystalového cukru<br />
• 1 lžička vanilkový extrakt nebo sáček vanilkového cukru<br />
• 2 velké vejce<br />
• 170 g zakysané smetany<br />
• 2 velké jablka, nastrouhané nebo rozdrcení mixérem<br />
<br />
V misce smíchejte vejce s cukrem a přidejte pomalu rozpuštěným máslem. V jiné misce, přidá suché přísady a dobře se promíchá. Přidejte nastrouhané jablka do vaječné směsi a pak přidat v dávce suché přísady a míchat.<br />
<br />
Dejte papírová formička na muffiny/cupcake do plechový nebo silikónoví formy na muffiny a s naběrečkou na zmrzlinu, přidejte těsto do každí formičky. pekáč na muffiny klepněte na pult, aby všechny vzduchové bubliny se odstranily. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 170 ° C<br />
Jakmile budou upečené, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.<br />
<br />
Krém s máslem a Javorovým sirupem:<br />
<br />
Ingredience:<br />
• 128 g másla, při pokojové teplotě<br />
• 100 g moučkového cukru<br />
• 50 ml javorového sirupu<br />
• a špetka soli<br />
<br />
Pomocí elektrického mixéru smíchejte máslo, cukr a sůl. Poté, co se dobře promixuje, nalejte pomalu javorový sirup. Mixujte cca 3 minuty a máte krém připravení na pomazání těch cupcakes.<br />
<br />
Pro dekoraci, budete potřebovat 300 g bílé fondán. Rozdělit na 3 stejné díly (100 g každý) a používat potravinářské barvivo k obarvení jeden díl Vánoční červené, jeden díl vánoční zelená, a držet poslední část bílá. Válečkem válcovat fondán na tenká placka cca 1 mm tlustá. Použít vánoční vykrajovací formičky a vykrojte různé tvary z fondán, které se vám líbí, jako je kruh, strom, sněhové vločky, hvězdy, ... atd.<br />
Dekorace, jak je znázorněno na videu.<br />
<br />
At Vám to chutná!