varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ NEW YORK CHEESECAKE RECEPT, S JAHODOVOU POLEVOU. MUSÍTE VIDĚT!!!

Majkl připravuje v tomto videu úžasný recept na New York Cheesecake s jahodovou polevou. Je to opravdu snadný recept, asi 10 minut míchání a zbytek se provádí v peci.<br /> Příprava: 30 min. Pečeme 15 min + 6080 min. Výnos: 12 porcí<br /> Složení<br /> KORPUS:<br /> 200 g sušenek<br /> 50 g hnědého cukru<br /> 100 g rozpuštěného másla<br /> <br /> PLNĚNÍ / KRÉM:<br /> 1 kg smetanový sýr, pokojová teplota<br /> 200 g krystalového cukru<br /> 50 g mouky<br /> 5 velkých vajec pokojové teploty<br /> 100 ml smetany ke šlehání pokojová teplota<br /> kůra z 1/2 citronu<br /> 1 lžička vanilkového extraktu<br /> <br /> HORNÍ VRSTVA: New York cheesecake (to je důvod, proč se tomu říká New York cheesecake)<br /> 250 g zakysané smetany<br /> 50 g krystalového cukru<br /> 1/2 lžičky vanilkového extraktu<br /> <br /> JAHODOVÁ POLEVA:<br /> 500 g čerstvých jahod<br /> 100 g krystalového cukru<br /> 2 lžíce čerstvé citronové šťávy<br /> 1 lžíce škrobu<br /> <br /> Instrukce<br /> <br /> V mixéru smíchejte sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Vložíme do tvaru srdce nebo kulatý pekáč (23 27cm průměru). Zatlačte na korpus aby bil tvrdý. Pak pečeme po dobu 15 minut při teplotě 175 ° C. Pak vyjměte a nechte vychladnout.<br /> <br /> Mezitím si připravíme krém. Majkl doporučuje ruční míchání náplně, protože chceme, aby koláč byl hustá a ne nadýchaná ne, to je důvod, proč nedoporučuji elektrickým míchadlem.<br /> <br /> Ručně zamíchejte smetanu s moukou. Pak přidáme cukr, pak smetanový sýr. jednou hladký, přidejte jedno vejce po druhém, promíchejte. Nakonec přidejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.<br /> <br /> Pečeme po dobu 15 minut při teplotě 175 ° C. Pak snížit teplotu na 120 ° C a pečeme 60 až 80 minut. V mém videu, jsem skončil pečení po dobu 70 minut. Chceteli zjistit, zda je to pečené nebo ne, musíme mít okraje dortu tvrdé a střední stále měkké (rozviklaný).<br /> Pak přidejte kysanou smetanu poleva na horký koláč a pečte dalších 10 minut.<br /> <br /> Vyjměte dort a spustit ostrý nožem podél obrysu pečící formy. Musíme oddělit koláč z plechovou formu. Pak vrátíme dort do trouby (trouba je vypnutá), ale nechte dvířka trouby otevřená asi 1 cm. V podstatě chceme, aby dort pomalu vychladl.<br /> <br /> Po vychladnutí dort, přikryjte streč fólií a dát do lednice přes noc. Cheesecaky chutnají nejlépe druhý den.<br /> <br /> Pro jahodovou polevou, jen vmícháme ruční mixér jahody, cukr a citron. Pak směs se dá do pánev a přiveďte k varu. Jakmile se začne vařit, zamícháme 1 lžíce studené vody a škrob. Dobře promíchejte, aby se zbavili hrudek. Přidejte jahodovou směs a vypnete plotnu. Nechte polevu vychladnout. Vzhledem k tomu jsme přidali citron, jahodová poleva bude mít živé červené barvy.<br /> <br /> Tento recept je pro 12 porcí.<br /> Nutriční fakta: 1 porce (1 plátek) se rovná 500 kalorií<br /> <br /> Majkl Vám přeje Dobrou Chuť !!!
-