varte s majklem

BRUSINKOVÁ OMÁČKA RECEPT Z ČERSTVÝCH BRUSINEK, PŘÍLOHA K MASŮM

Brusinky jsou chutnou přílohou k masům (svíčková, husa, krůta, vepřové medailonky, masové kuličky ...atd). Majkl Vám ukáže jak udělat do 15 minut úžasnou omáčku z čerstvých brusinek.<br /> Brusinky jsou také známé svým účinkům v prevenci infekcí močových cest, onemocnění žaludku či vysoké hladiny cholesterolu.<br /> INGREDIENTY:<br /> 500 g čerstvé brusinky<br /> 400 g cukru<br /> 150 ml porto víno<br /> 100 ml pomerančový džus<br /> Šťáva z 1 citrón<br /> strouhaná kůra z 1 pomeranče<br /> koření (skořice, badyán, hřebíček)<br /> <br /> RECEPT:<br /> nasypeme 50 g cukr a šťáva z 1 citrónu na čerstvé brusinky a necháme přes noc<br /> zkaramelizujeme cukr<br /> přidáme brusinky<br /> přidáme porto víno<br /> přidáme pomerančový džus<br /> přidáme koření<br /> vaříme cca 15 minut<br /> <br /> Majkl Vám přeje dobrou chuť!!!
-