Brusinky jsou chutnou přílohou k masům (svíčková, husa, krůta, vepřové medailonky, masové kuličky ...atd). Majkl Vám ukáže jak udělat do 15 minut úžasnou omáčku z čerstvých brusinek.<br />
Brusinky jsou také známé svým účinkům v prevenci infekcí močových cest, onemocnění žaludku či vysoké hladiny cholesterolu.<br />
INGREDIENTY:<br />
500 g čerstvé brusinky<br />
400 g cukru<br />
150 ml porto víno<br />
100 ml pomerančový džus<br />
Šťáva z 1 citrón<br />
strouhaná kůra z 1 pomeranče<br />
koření (skořice, badyán, hřebíček)<br />
<br />
RECEPT:<br />
nasypeme 50 g cukr a šťáva z 1 citrónu na čerstvé brusinky a necháme přes noc<br />
zkaramelizujeme cukr<br />
přidáme brusinky<br />
přidáme porto víno<br />
přidáme pomerančový džus<br />
přidáme koření<br />
vaříme cca 15 minut<br />
<br />
Majkl Vám přeje dobrou chuť!!!