varte s majklem

NEJCHUTNĚJŠÍ DÖNER KEBAB RECEPT, S ČERSTVÝM CHLEBEM, ZELENINOU A YOGURTOVOU OMÁČKOU

Majkl miluje tento pokrm, je to Döner Kebab. Co je úžasné na tento pokrm je chuť masa. Vyzařuje orientální koření, s kombinací čerstvě upečeného chleba a čerstvou a křupavou zeleninu. <br /> <br /> Ingredience pro marinace: <br /> šťáva ze 2 citronů <br /> 1/2 šálku olivového oleje <br /> 3 cibule najemno nastrouhanou <br /> 4 stroužky česneku <br /> 1/2 šálku bílého jogurtu <br /> 1 lžíce sladké papriky <br /> 1 lžíce mleté koriandrem <br /> 1 lžička mletého římský kmínu <br /> 1 lžíce tymiánem <br /> 1 lžíce máty <br /> 1 lžička skořice <br /> 1 lžička kajenský pepř <br /> 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku <br /> sůl a pepř <br /> <br /> Smíchejte všechny ingredience dohromady a máte marinování. <br /> <br /> Koupit dobrý kus hovězího, roštěná, a dát do mrazáku asi 20 minut. Po vyjmutí z mrazáku, použijte ostrý nůž oholit velmi tenké plátky hovězího masa. Přidat na tenké plátky do marination. Zakryjte fólií a nechte marinovat přes noc. <br /> <br /> Pečeme své čerstvé turecké pečivo (tzv. pide nebo gobit v turečtině). Viz můj youtube receptu. <br /> http://www.youtube.com/watch?v=MSugd0SfYFE<br /> <br /> Jakmile těsto vykine podruhé, udělat kruh s průměrem 15 cm a 1 cm tloušťka. Nechat ležet na pultu po dobu 5 minut a pak ji potřeme směs žloutkem a lžící mléka. To tomu dá zlatou barvu. Přidat sezamová semínka na vrcholu buchty. <br /> Pečeme v předehřáté troubě na (220 ° C) po dobu 8 až 10 minut, dokud buchty jsou zlaté barvy. <br /> <br /> Pro zeleninu, nakrájíme na tenké proužky hlávkového salátu, na tenké plátky rajčat a tenké plátky čerstvé cibule. Můžete také nakrájet sladkou papriku nebo papričkami jalapeňos. <br /> <br /> Na yogurtovou omáčku smíchejte 500 g bílého jogurtu, 4 rozdrcené stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce sušené máty. Smíchejte vše dohromady. <br /> <br /> Jakmile je maso marinované, předehřev teflonová nebo keramická pánev na maximální teplo, přidejte jednu nebo dvě lžíce rostlinného oleje (slunečnicový olej) a rychle osmažíme naložené maso v malé dávce. Maso by neměla být přeplněná pánvi. Každá šarže trvá asi 2 minuty na smažení. <br /> <br /> Závěrečná fáze: řez chleba na polovinu, ale né do konce, aby se vytvořila kapsa, přidejte maso do vnitřku kapsy, přidejte zeleninu, přidejte jogurt omáčku a nakonec skončit s pořádnou porcí maso. <br /> <br /> Bon Appetit!!!
-