Majkl nám ukazuje, v tomto videu, jak se dělá sýr mozzarella z čerstvého mléka. Doporučuje použít čerstvé mléko od farmy, protože mléko od farmy je tuční a sýr se líp stmelí když mléko je tuční. Je trochu víc práce s mlékem od farmy (doporučeno ho pasterizovat) ale je to i zdravější. Taky tímto budete podporovat lokální farmy.<br />
<br />
Majkl používá krok za krokem metodu a vysvětluje proces velmi snadno, jak se dělá domácí sýr. <br />
<br />
Složení: <br />
5l čerstvé mléko z farmy (doporucuje se mleko pasterizovat, tz. uvarit na 74 C po dobu 1 minuta a mate pasterizovani mleko)<br />
100 ml smetonová kultura <br />
1 čajová lžička Chlorik Vapenatý <br />
1 čajová lžička syřidlo <br />
<br />
Ve vodní lázni, zahřeje mléka na 32 ° C Odstranit z tepla a z vodní lázně a přidejte smetonová Kultura se a chlorid Vapenatý. dobře promíchejte, kryt a nechte ho odpočinout na teplém místě (použijte deku, aby ji udrželi v teple), po dobu 30 minut. Mezitím přidejte 50 ml teplé vody 1 teaspon syřidla. Po 30 minut uběhlo, přidejte syřidlo do mléka a dobře promíchejte. Pak se promíchá v opačném směru pomalu, takže se zastaví předení mléka. přikryjte po dobu 1 hodiny. <br />
<br />
Po jedné hodině, zkontrolujte, zda je konzistence mléka je jako želé. Řez směs do 2x2 cm čtverců. Zakryjte a nechte 10 minut odpočinout. Po 10 minutách, se velký šlehač a pomalu se rozbít 2x2 cm čtverce na menší kousky. Zakryjte a nechte odpočinout 10 mintes. <br />
<br />
Vezměte ho zpátky ke sporáku, as bain marie směs se zahřeje k 40 C. To by mělo pomoci oddělit tvarohu od syrovátky. Odstraňte tvaroh s skimmerem a do sýrové hadříkem. Zavěste sýr hadříkem tak, aby syrovátky kape z tvarohu. <br />
Hlidejte aby hodnota PH toho tvarohu byla cca 5,4. V pripade ze mate mleko z farmy, tak hodnota PH se bude kolem teto hodnoty pohybovat.Kdyz hodnota PH bude vyssi nez 5,4, tak hrozi ze ten tvaroh se nestmeli do testa jak je ukazano ve video.<br />
Voda v konvici. Přidejte smetanu do mísy a zalijeme vařící vody na vrcholu tvarohu. S rukou rukavice smíchat tvaroh, dokud se tvoří krásný těsto (možná budete muset přidat více varu vody). Jakmile je těsto se tvořil, tvar mozzarella kuličky a vložte je do mísy obsahující studenou vodu.Studené vody, aby Keed tvar kola. Můžete přidat sůl do studené vody, pokud si budete přát (obvykle slanost používá pro mozzarellou nás 4%).<br />
<br />
Chceteli caprese salát, přidejte plátky mozzarelly na plátky rajčat a proplétat s lístky bazalky. Mrholení s extra panenským olivovým olejem, solí a pepřem. Někteří lidé chtěli přidat balsamico krém na salát.<br />
<br />
Bon Appetit!!!