varte s majklem

Nejlepší recept na tradiční Česká svíčková na smetaně, slavnostní knedlíky

Když přijde na dobré jídlo, Česká svíčková je jedním z nejlepších pokrmů, které Majkl miluje. Jedná se o tradiční staré české receptury, která je založena na velmi dobře připravené maso, podávané s vynikající omáčku a úžasné houskové knedlíky.<br /> <br /> Ingredience pro 4 osoby:<br /> 1 kg Hovězí falešná svíčková<br /> 100 g uzenou slaninou<br /> <br /> Ingredience pro marinace:<br /> 1 litr vody<br /> 2 velké mrkve<br /> 1 velký kořen petržele<br /> kořen celeru 1/2<br /> 1 velká cibule<br /> 1 lžíce hnědého cukru<br /> 3 lžíce vinného octa<br /> 5 bobkový list<br /> 10 nové koření kuličky<br /> 10 pepř celý<br /> <br /> Ingredience pro pečení masa:<br /> Marinování kapalina (shora)<br /> 2 velké mrkve<br /> 1 velký kořen petržele<br /> kořen celeru 1/2<br /> 1 velká cibule<br /> 1 lžíce hnědého cukru<br /> 3 lžíce vinného octa<br /> 5 bobkový list<br /> 10 nové koření kuličky<br /> 10 pepř celý<br /> 1 lžíce másla<br /> 1 lžíce slunečnicového oleje<br /> 2 lžíce uzenou slaninou nakrájíme na malé kostičky<br /> 1 lžíce soli<br /> <br /> Suroviny na omáčku:<br /> 50 g hladké mouky<br /> 1 lžíce másla<br /> 1 lžíce slunečnicového oleje<br /> Tekuté a pyré zeleniny z pečicího procesu<br /> šťáva z 1/2 citronu<br /> 200 ml 10% smetany na vaření<br /> <br /> Ingredience k slavností knedlíky:<br /> 6 staré rohlíky<br /> 125 g uzené šunky nakrájené na kostičky<br /> 2 vejce<br /> 275 ml studeného mléka<br /> 1 lžička soli<br /> 1 cibule<br /> 2 lžíce sekanou petrželkou<br /> 1 lžíce slunečnicového oleje<br /> 1 lžíce másla<br /> <br /> Recept:<br /> Příprava masa:<br /> Vykrojit všechny tuky z vrch masa. Nakrájejte uzenou slaninou na proužky 1x1 cm a nejlépe tak dlouho jak je valec masa. Dát do mrazáku po dobu 30 minut. S ostrým nožem řezat otvory po stranách a vložte zmrazené uzenou slaninou.<br /> <br /> marinování:<br /> do hrnce přidejte všechny ingredience a vaříme 5 minut. Vypněte plotnu a nechte vychladnout marinace. V plastové nádoby, přidáme maso, a pokrýt ji s marinace včetně zeleniny. Dát do lednici po dobu 3 dnů pro 1 kg masa. Ujistěte se, že otáčíte maso každý den.<br /> <br /> Pečení:<br /> V pekáčku, přidáme olej, máslo a uzené slaniny kostky a smažíme na mírném ohni, dokud slanina taje. Přidejte maso a smažíme ze všech stran. Vyjměte maso z pekáče, přidáme cibuli do pekáče a osmažte cibuli, přidáme zeleninu a smažit zeleninu. Přidejte cukr, zkaramelizujeme zeleninu, přidejte marinování kapaliny (bez marinování zeleniny). Přidejte maso do pekáče, přikryjte těsným víkem nebo alobalem a vložte do předehřáté troubě na 150 ° C, kapalina by měla pokrýt asi 1/3 výšky masa. Pečeme po dobu 30 minut při každé 1/2 kg masa.<br /> Po upečení masa, umístěte maso na talíř a přikryjeme alobalem po dobu 15 minut aby si odpočinulo.<br /> <br /> Omáčka:<br /> Rozmixujte zeleninu a tekutina z pekáče s ruční mixér.<br /> do hrnce, přidáme olej, máslo. Až máslo dostane zlatou barvu, přidáme mouku. mýcháme. Přidejte tekuté a pyré zeleninu z pekáče. Dobře promíchejte a vařte 5 minut. Přidejte smetanu na konci.<br /> <br /> Slavnostní knedlíky:<br /> V misce smíchejte vejce, mléko, sůl a nasekanou petrželkou. Nakrájejte rohlíky na kostičky cca 1x1x1 cm. Přidejte rohlíky do směs mléka a vejce a dobře promíchejte. Nechte ho odpočívat po dobu 30 minut. V pánvi rozpusťte olej a máslo, přidáme uzené šunky, přidáme cibuli a necháme cibuli se potit. Odstranit z tepla a necháme vychladnout. Pak přidat do směsi rohlíky. Umístěte směs do pečící formy na bábovky. Péct v 200 ° C po dobu 20 minut, nebo dokud zlaté na vrcholu.<br /> <br /> Sloužit:<br /> Na talíř, slouží 3 tenkých plátků masa, 2 plátky slavnostní knedlíků, velká naběračku na omáčku. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovou omáčkou.<br /> <br /> Dobrou chuť!
-