Když přijde na dobré jídlo, Česká svíčková je jedním z nejlepších pokrmů, které Majkl miluje. Jedná se o tradiční staré české receptury, která je založena na velmi dobře připravené maso, podávané s vynikající omáčku a úžasné houskové knedlíky.<br />
<br />
Ingredience pro 4 osoby:<br />
1 kg Hovězí falešná svíčková<br />
100 g uzenou slaninou<br />
<br />
Ingredience pro marinace:<br />
1 litr vody<br />
2 velké mrkve<br />
1 velký kořen petržele<br />
kořen celeru 1/2<br />
1 velká cibule<br />
1 lžíce hnědého cukru<br />
3 lžíce vinného octa<br />
5 bobkový list<br />
10 nové koření kuličky<br />
10 pepř celý<br />
<br />
Ingredience pro pečení masa:<br />
Marinování kapalina (shora)<br />
2 velké mrkve<br />
1 velký kořen petržele<br />
kořen celeru 1/2<br />
1 velká cibule<br />
1 lžíce hnědého cukru<br />
3 lžíce vinného octa<br />
5 bobkový list<br />
10 nové koření kuličky<br />
10 pepř celý<br />
1 lžíce másla<br />
1 lžíce slunečnicového oleje<br />
2 lžíce uzenou slaninou nakrájíme na malé kostičky<br />
1 lžíce soli<br />
<br />
Suroviny na omáčku:<br />
50 g hladké mouky<br />
1 lžíce másla<br />
1 lžíce slunečnicového oleje<br />
Tekuté a pyré zeleniny z pečicího procesu<br />
šťáva z 1/2 citronu<br />
200 ml 10% smetany na vaření<br />
<br />
Ingredience k slavností knedlíky:<br />
6 staré rohlíky<br />
125 g uzené šunky nakrájené na kostičky<br />
2 vejce<br />
275 ml studeného mléka<br />
1 lžička soli<br />
1 cibule<br />
2 lžíce sekanou petrželkou<br />
1 lžíce slunečnicového oleje<br />
1 lžíce másla<br />
<br />
Recept:<br />
Příprava masa:<br />
Vykrojit všechny tuky z vrch masa. Nakrájejte uzenou slaninou na proužky 1x1 cm a nejlépe tak dlouho jak je valec masa. Dát do mrazáku po dobu 30 minut. S ostrým nožem řezat otvory po stranách a vložte zmrazené uzenou slaninou.<br />
<br />
marinování:<br />
do hrnce přidejte všechny ingredience a vaříme 5 minut. Vypněte plotnu a nechte vychladnout marinace. V plastové nádoby, přidáme maso, a pokrýt ji s marinace včetně zeleniny. Dát do lednici po dobu 3 dnů pro 1 kg masa. Ujistěte se, že otáčíte maso každý den.<br />
<br />
Pečení:<br />
V pekáčku, přidáme olej, máslo a uzené slaniny kostky a smažíme na mírném ohni, dokud slanina taje. Přidejte maso a smažíme ze všech stran. Vyjměte maso z pekáče, přidáme cibuli do pekáče a osmažte cibuli, přidáme zeleninu a smažit zeleninu. Přidejte cukr, zkaramelizujeme zeleninu, přidejte marinování kapaliny (bez marinování zeleniny). Přidejte maso do pekáče, přikryjte těsným víkem nebo alobalem a vložte do předehřáté troubě na 150 ° C, kapalina by měla pokrýt asi 1/3 výšky masa. Pečeme po dobu 30 minut při každé 1/2 kg masa.<br />
Po upečení masa, umístěte maso na talíř a přikryjeme alobalem po dobu 15 minut aby si odpočinulo.<br />
<br />
Omáčka:<br />
Rozmixujte zeleninu a tekutina z pekáče s ruční mixér.<br />
do hrnce, přidáme olej, máslo. Až máslo dostane zlatou barvu, přidáme mouku. mýcháme. Přidejte tekuté a pyré zeleninu z pekáče. Dobře promíchejte a vařte 5 minut. Přidejte smetanu na konci.<br />
<br />
Slavnostní knedlíky:<br />
V misce smíchejte vejce, mléko, sůl a nasekanou petrželkou. Nakrájejte rohlíky na kostičky cca 1x1x1 cm. Přidejte rohlíky do směs mléka a vejce a dobře promíchejte. Nechte ho odpočívat po dobu 30 minut. V pánvi rozpusťte olej a máslo, přidáme uzené šunky, přidáme cibuli a necháme cibuli se potit. Odstranit z tepla a necháme vychladnout. Pak přidat do směsi rohlíky. Umístěte směs do pečící formy na bábovky. Péct v 200 ° C po dobu 20 minut, nebo dokud zlaté na vrcholu.<br />
<br />
Sloužit:<br />
Na talíř, slouží 3 tenkých plátků masa, 2 plátky slavnostní knedlíků, velká naběračku na omáčku. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovou omáčkou.<br />
<br />
Dobrou chuť!