Majkl byl v létě v Bologna, jen aby viděl úžasné jídla, které pocházejí z regionu EmiliaRomagna v Itálie. Tato oblast je původ sýr parmažán a Modena balsamický ocet a všech velkých těstovinových pokrmů z Bologna. <br />
V tomto videu vám Majkl ukazuje, jak udělat lasagne Bolognese. Jednoduché jídlo, ale jeden z těch pokrmů, které kombinuje všechny skvělé chutě regionu Bologna. <br />
<br />
Zkuste tento recept, nikdy nebudete litovat:<br />
<br />
Ingredience: <br />
Těstoviny na lasagna<br />
Ragú Bolognese<br />
Bechamel omáčka<br />
stouhaní sýr (Majkl rád Provolone sýr nebo Gouda)<br />
Parmasan sýr<br />
čerstvá Italská petržílka<br />
<br />
Ragú Bolognese: <br />
½ kg mletého masa (hovězí) <br />
½ kg mletého masa (vepřový)<br />
2 cibule (nastrouhané)<br />
1 mrkev nastrouhaná<br />
1 cerel nit nastrouhaná<br />
3 lžic extra panenského olivového oleje <br />
2 stroužeky česneku, rozdrcení <br />
2 čerstvé rajčata<br />
0,5 kg rajčatový purée<br />
1 sklenice červeného vína <br />
1 sklenice hovězího vývaru<br />
sůl a čerstvě mletý černý pepř <br />
<br />
Bechamel omáčka:<br />
50 g hladké mouky<br />
50 g másla<br />
1 litr mléka<br />
sůl<br />
<br />
instrukce<br />
sestavíme lasagna že v pekáči dáme na dno vrstva ragú, nad ní dáme vrstva těstoviny, nad ni dáme vrstvu bechamel omáčka, nad ní dáme strouhaní sýr, posipeme parmasan sýr a čerstvou petržílku. Opakujeme tento proces 2 až 3 krát dle hlubka pekáče.<br />
<br />
Dáme do trouby na 180 C na cca 25 minut.<br />
<br />
Buon Appetito !!!